Představení produktů
Co je mléko A2?
Jedná se o původní variantu mléka, která vyniká těmito vlastnostmi:
- Díky obsahu pouze A2 beta-kaseinu je toto mléko často lépe snášeno lidmi s citlivostí na běžné mléčné produkty a je pro ně tak lépe stravitelné.
- Mléko od Jersey krav má přirozeně vyšší obsah smetany, což přispívá k jeho bohaté chuti a krémové textuře.
- Jersey mléko je bohaté na vápník, bílkoviny, vitamíny a zdravé tuky, což z něj činí výživný doplněk stravy.
V čem jsou křepelčí vejce jiná?
- Mají 2,5x více vitamínu A, 2,8x více vitamínu B1 a 2,2x víc vitamínu B2 než vejce slepičí.
- Jsou vhodná proti alergiím.
- Obsahují 5x více fosforu (ten prospívá duševnímu vývoji), železa a draslíku než vejce slepičí.
- Je v nich zastoupena i měď, kobalt, niacin, aminokyseliny, tyrozin (má vliv na zdravou barvu kůže a využívají se i v kosmetice), lecitin (snižuje hladinu cholesterolu v krvi), fosfor (povzbuzuje potenci).
- Mají antibakteriální účinky.
- Zlepšují astma, zamezují bolestem hlavy, upravují krevní tlak.
- Pravidelná konzumace se doporučuje i lidem s oslabenou imunitou a těhotným ženám.
- Vajíčka obsahují Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny, ty mají vliv na srdeční systém.
- Křepelky mají tělesnou teplotu 42°C, proto netrpí infekcemi, jejich skořápky jsou pevné, tudíž odolné proti bakteriím.
- Křepelčí vejce nezpůsobují alergické reakce, navíc produkují ovomukoidový extrakt, využívaný k léčbě alergie.
- Konzumují se vařená, smažená, pečená, nakládaná. Upravují se stejným způsobem jako slepičí, doba varu je 3 minuty. Patří mezi nejchutnější drůbeží vejce. Syrová se rozbíjejí seknutím nože nebo speciálními nůžkami!
- Skořápka obsahuje mnoho cenných prvků, vápník, měď, mangan, železo, síru, zinek, křemík, fluorid. Jemně drcená se může přidávat do vařených jídel.
- Neoplozená vejce mají trvanlivost až 3 měsíce.
Jaké odrůdy brambor nabízíme?
Impala - varný typ B
- Tradiční odrůda pro letní a podzimní konzum.
- Brambory mají slabě až středně moučnatou žlutou dužninu a patří k univerzálnějším a nejvíce užívaným odrůdám.
- Jsou vhodné pro přípravu téměř všech pokrmů z brambor, včetně těst a kaší, polévek, bramborového guláše i jako samostatná příloha.
- Hlízy jsou velké, oválné až dlouze oválné, velmi vzhledné, velikostně a tvarově vyrovnané.
Anuschka - varný typ A
- Velmi chutná odrůda schopna bezproblémového a dlouhého skladování
- Vhodná na saláty, vaření ve slupce a na loupání
- Hlízy jsou ovalné, středně velké se žlutou slupkou a pevnou konzistencí.
Antonia - varný typ A
- Velmi kvalitní salátová odrůda s příjemnou chutí schopna bezproblémového a dlouhého skladování
- Vhodná na saláty, vaření ve slupce a na loupání.
- Hlízy jsou oválné až dlouze oválné se žlutě sytou dužninou a žlutou slupkou